سوالی که اغلب برای افراد به وجود می آید این است که چرم مصنوعی بهتره یا طبیعی؟ حقیقت این است که برای هر دو دسته طرفدارانی بسته به نوع سلیقه وجود دارد. در واقع انتخاب صحیح تنها به اولویت بندی شما و اینکه در تولید چه محصولی می خواهید استفاده کنید بستگی دارد. خرید پارچه چرم با مواد بسیار عالی این اطمینان را به شما در زمان تولید کالا می هد که خروجی نهایی محصول تولید شده از کیفیت فوق العاده بالایی برخوردار است. در این مقاله، سعی شده در مورد آنچه که شما باید در خصوص انتخاب چرم باید بدانید صحبت کنیم و تفاوت های اصلی چرم مصنوعی و طبیعی را به طور کامل شرح خواهیم داد.
بررسی تفاوت چرم مصنوعی با طبیعی
تفاوت اساسی این دو چرم در این است که چرم اصل از پوست حیوانات مانند گاو، گاومیش و … ساخته می شود. از طرفی چرم مصنوعی از مواد پلاستیکی تولید می گردد و سپس با استفاده از موم، رنگ یا رزین در آن رنگ و بافت ایجاد می کنند.
چرم مصنوعی دارای ظاهری یکنواخت است که به منظور طبیعی جلوه دادن این نوع چرم منافذی روی آن ایجاد شده است. در واقع روی سطح چرم اصل یکدست یا صاف نیست و به طور معمول دارای حفره ریز می باشد. در ادامه به طور کامل سایر تفاوت های هر نوع چرم را شرح می دهیم.
دوام بسیار بالای چرم مصنوعی
یکی از مزیت های چرم واقعی دوام آن است. چرم واقعی بدون آسیب دیدن می تواند سالها دوام بیاورد. از طرفی بخاطر طبیعی بودن محصول استفاده از این چرم جلوه آن را افزایش می دهد. نکته قابل توجه در فروش چرم مصنوعی قیمت آن است. با توجه به اینکه به صورت انبوه تولید می شود، اغلب به طور قابل توجهی ارزان تر از چرم اصل است. چرم مصنوعی هم با رعایت مراقبت های لازمه دوامی بسیار بالا همانند نوع چرم اصل را دارد.
ویژگی های متمایز کننده چرم مصنوعی و طبیعی
چرم طبیعی را می توان به دلیل ظاهر لوکس، لطیف بودن و بوِ آن از چرم مصنوعی تشخیص داد. با این حال، بسیاری از چرم های مصنوعی می توانند به همان اندازه واقعی باشند.
نکته قابل توجه: این که شما از چه نوع چرمی استفاده می کنید کاملا بستگی به نیاز شما و اولویت بندی های شما در خصوص جنس آن دارد.
معرفی انواع چرم طبیعی
چرم طیبعی بر اساس نوع ساختار به چهار دسته اساسی تقسیم بندی می شود که این دسته بندی ها می تواند بر قیمت و کیفیتِ محصول نهایی تاثیر بگذارد. در ادامه به شرح آن ها می پردازیم.
1- چرم طبیعی دانه کامل
بهترین چرم نوع اصل در صنعت، چرم دانه کامل یا “تمام دانه” است که همچنین به عنوان چرم با غلظت دانه بالا نیز شناخته می شود. علاقه مندان به چرم های با دوام خیلی بالا، از این دسته چرم ها استفاده می کنند. چرم تمام دانه از پوست گاو ساخته می شود که همراهش آثاری از بافت و لکه هایی است که روی سطح آن باقی می ماند و به طور کامل با چشم قابل دیدن است. این نوع چرم به دلیل استفاده از خارجی ترین لایه پوست و سالم نگه داشتن دانه های آن استحکام فوق العاده بالایی دارد و دلیل داشتن ظاهر کاملا طبیعی مشتریان زیادی را به خود اختصاص داده است.
2- چرم طبیعی رنگی
این نوع چرم، در واقع چرم تمام دانه ای است که با استفاده از حداقل رنگ ها سطح آن رنگ شده که ظاهر طبیعی و ظرافت ها را به طور کامل حفظ می کند. رنگ کردن چرم طبیعی در واقع همان چیزی است که به مبلمان و صندلی جلوه ای زیبا می بخشد و می توان گفت که جلوه ی ویژه ای به محیط می بخشد. با گذشت زمان ظاهر چرم تا حدودی قابل تغییر است که با به کارگیری مراقب های لازم از محصولات چرمی می توانید به عمر مفید محصول بیافزایید.
3- چرم دانه برجسته
بسته به نوع سلیقه برخی افراد چرمی بدون لکه و نقص را ترجیح می دهند. چرم دانه برجسته چرمی است که در آن الگویی بکار رفته تا جلوه ای بدون نقص ایجاد کند بیشتر تولید کنندگان محصولات چرمی موجود در بازار، به دلیل یکنواخت بودن مواد، از این نوع چرم استفاده می کنند. چرم برجسته به ایجاد محصولات با ثبات تر که مکررا به فروش برسند کمک می کند و اثباب ایجاد محصولات با خط تولید انبوه را فراهم می کند.
4- چرم باند شده (ترکیبی از تیکه چرم های کوچک)
معمولا تولید کنندگان بزرگ چرم در کارخانه ها زمانی که در طی گذراندن فرآیند مراحل تولیدی چرم هستند مقدر زیادی از چرم های تکه شده و اضافی را به وجود می آورند. به منظور جلوگیری از هدر رفتن این مواد، معمولا کارخانه ها راهی برای استفاده از مواد باقی مانده به عنوان چرم باند شده پیدا کرده اند. ضایعات باقی مانده معمولا به قطعات بسیار کوچکی تقسیم بندی می شود و سپس به هم متصل می گردند و ماده چرمی جدیدی به وجود می آید.
این نوع چرم باند شده معمولا در محصولات تجاری ارزان قیمت به دلیل هزینه کمتری که دارد استفاده می گردد که موجب صرفه جویی در منابع می شود. چرم باند شده جنس کاملا نرمی دارد که با این حال، به مرور زمان آسیب می بینند. اما تصمیم خرید نوع پارچه چرم کاملا اختیاری بوده و بستگی به محصول تولیدی شما دارد که مطابق کارآیی، داوام و سلیقه کدام نوع را انتخاب کنید.
معایب محصولات ساخته شده با چرم طبیعی
در اینجا چند نکته منفی درخصوص استفاده از چرم حیوانات برای اثاثیه و لوازم شما آورده شده است که به توضیح کامل آن می پردازیم.
نگهداری سخت
یک عیب شاخص چرم طبیعی به عنوان روکش این است که این نوع چرم نیاز به نگهداری و مراقبت منظم دارد. چرم اصل (پوست حیوان) در صورت عدم نگهداری صحیح پوست خشک می شود و ترک می خورد. اگرمی خواهید کیفیت چرم حفظ شود، بایستی از روغن مخصوص چرم استفاده کنید. حتماً قبل از خرید تحقیقات خود را انجام دهید تا سرمایه شما به هدر نرود.
لک شدن
نکته دیگری که در خصوص مبلمان چرمی اصل وجود دارد این است که چرم طبیعی به راحتی لک می شود و به همین دلیل تمیز کردن چرم کمی کار چالش برانگیزی است. بسیاری از شرکت ها محصولات تمیزکننده چرم و لکه بر را ارائه می دهند که با استفاده از آن محصول می توان اقدام به لکه زدایی کرد. در نتیجه حواستان باشد وسایل چرم طبیعی را لک نکنید چون پاک کردن آن کمی سخت است.
هزینه های بالای تولید نسبت به چرم مصنوعی
تولید محصولات چرم طبیعی که از پوست حیوانات ساخته می شود بسیار دشوارتر از چرم مصنوعی است و به همین دلیل، چرم حیوانات هزینه بالاتری نسبت به چرم مصنوعی دارد. یک استثنا در این مورد چرم باند شده است که به دلیل عناصر بازیافتی و مواد با کیفیت پایین، ارزان تر است.
کشتن حیوانات
در حالی که چرم واقعی از کیفیت و دوام بالایی برخوردار است، اما این فرآیند از پوست حیوانات استفاده می کند. اگر می خواهید به محیط زیست کمک کنید و مانع از کشتار حیوانات شوید از مصرف محصولات حیوانی خودداری کنید و به جای آن از چرم مصنوعی با کیفیت استفاده کنید.
انواع چرم مصنوعی
به صورت کلی دو نوع چرم مصنوعی وجود دارد که به دو دسته چرم PU و چرم PVC تقسیم می گردد که در تولید محصولات مختلفی بر اساس نوع نیاز از آن استفاده می شود.
چرم PU
سازندگان چرم PU، روکش پلی اورتان را روی پارچه ای مبلی مانند آسپلی استر، پنبه، نایلون یا ریون قرار می دهند. پس از استفاده از لایه پلی اورتان، یک الگوی چرمی بر روی آن می اندازند (به اصطلاح مهر می شوند) تا جلوه ای زیبا از چرم ایجاد گردد. الگوهای چرمی PU معمولاً بسیار یکنواخت هستند، اما از دور کاملا شبیه چرم می باشند.
چرم پی وی سی
چرم PVC با ترکیب پلی وینیل کلراید با انواع تثبیت کننده ها، نرم کننده ها و روان کننده ها ایجاد می شود که بر مواد اولیه مانند پلی استر، پنبه، نایلون یا ریون اعمال می گردد. ظاهر چرمی این نوع چرم مصنوعی نیز بسیار یکنواخت است اما به عنوان روکش چرم کم هزینه بسیار مناسب خواهد بود.
مزایای چرم مصنوعی
در اینجا مزایای استفاده از چرم مصنوعی را به اختصار بررسی می کنیم.
1- در تولید این نوع چرم از محصولات حیوانی استفاده نشده است
چرم های مصنوعی از پوست حیوانات به عنوان ماده اولیه استفاده نمی کنند، بنابراین اگر کسی هستید که به زیبایی چرم اهمیت می دهید، اما دوست دارید از آسیب رساندن به حیوانات جلوگیری کنید، چرم مصنوعی یا گزینه مناسبی است.
2- نگهداری آسان چرم مصنوعی
چرم های مصنوعی علاوه بر عدم استفاده از پوست حیوانات، نسبت به مواد شیمیایی حساسیت کمتری دارند و می توانند بسیار راحت تر از محصولات چرم طبیعی تمیز شوند. اگر خانواده پر جمعیت تر یا حتی کودک خردسال داشته باشید، نظافت و نگهداری چرم مصنوعی بسیار راحت ترخواهد بود.
همچنین چرم مصنوعی به راحتی ترک نمی خورد و در برابر لک مقاوم است و هنگام تولید کار با آن ساده تر است و می توان یکپارچه آن را به عنوان روکش بخیه زد.
چرا چرم مصنوعی جایگزین مناسبی برای چرم طبیعی محسوب می شود؟
به غیر از موضوع آسیب رساندن به حیوانات، فرآیندهای شیمیایی زیادی در فرایند تبدیل پوست حیوانات به چرم وجود دارد که برای محیط زیست بسیار مضر است. استفاده زیاد از زمین و استفاده از آب و آلودگی گسترده منابع آب در تولید چرم صدمات زیادی را به محیط زیست وارد می کند. استفاده از چرم مصنوعی برای ساخت کت، کفش، شلوار و کیف به جای چرم طبیعی مزایای بسیاری زیادی دارد. تولید مثل حیوانات در کارخانه در شرایط غیر انسانی برای صنعت چرم بی رحمی است و از نظر اخلاقی یک سقوط محسوب می شود و این یک دلیل کافی برای کنار گذاشتن چرم طبیعی و روی آوردن به چرم مصنوعی می باشد.
شرکت سپهرچرم خاور میانه تولید کننده انواع چرم مصنوعی در ایران، تولید کننده انواع چرم با کیفیت می باشد. جهت بازدید از فروشگاه خرید چرم مصنوعی کلیک کنید. برای خرید چرم مصنوعی و قیمت چرم مصنوعی می توانید با مشاورین فروش شرکت سپهر چرم خاورمیانه در تماس باشید.